Waarschuwing: Teken!

Het ware gevaar bij LRP!

Niet de moordenaars, de demonen of zombies, maar de teken zijn het ware gevaar in een bos. Voor de mensen die ze niet goed kennen: teken zijn kleine (2- 5 mm grote) zwarte beestjes die zichzelf met hun snuit in de huid vastzetten. Ze zuigen zich dan vol met het bloed van hun slachtoffer, maar kunnen diegene ook infecteren met ziektes.

Een teek kun je het best verwijderen met een tekentang of pincet. Zorg ervoor dat je de teek vastpakt waar hij de huid raakt (bij de kop dus) en niet op het lijfje, omdat je dan de maaginhoud van de teek in je zelf kunt leegdrukken. Brand de teek nooit weg en gebruik pas alcohol voor onstmetting nadat de teek is verwijderd.

Een teek is in principe onschuldig, maar 10% van de teken draagt de ziekte van Lyme met zich mee. Als je enige tijd na een tekenbeet (3 weken tot 3 maanden) rode ronde kringen rond de beet ziet verschijnen, ga dan naar je huisarts. Die geeft je dan antibiotica. (Schrijf de datum dat je de teek hebt verwijderd in je agenda, zodat je de huisarts kunt inlichten wanneer je gebeten bent.)

Nog veel meer informatie is op www.tekenradar.nl te lezen